VK Vastgoed - Prachtig kasteel op unieke locatie!

Prachtig kasteel op unieke locatie!

€ 1.900.000

Grotestraat 205
3850 Wijer

5
500m²
1
Ja

Prachtig kasteel op unieke locatie!

Kasteel van Wijer (CHATEAU DE WIJER PAR STEVOORT)
In de schaduw van de kerk van Wijer ligt, weggedoken in het groen, de heerlijkheid van het kasteel van Wijer. De oorspronkelijke burchttoren met bijgebouwen is omgeven door een visrijke vijver. De toegangspoort ligt aan de overzijde van een met bogen gemetste brug.
Voor je de massieve eiken poort binnenwandelt laat niets vermoeden welk een gezellige woning je kan verwachten! De huidige bewoners, de familie Vanhees-Haenen, kochten dit landgoed in 1995 en vervingen alle 'storende' elementen van een minder geslaagde modernisatie. Gyprocwanden en verlaagde plafonds werden verwijderd om de hoge plafonds en statige wanden terug in ere te herstellen. Daken werden volledig vernieuwd en geïsoleerd. In samenspraak met een binnenhuisarchitect die niet aan zijn proefstuk toe was met kasteelrenovaties werden mooie materialen gekozen. Thans voldoet het kasteel aan alle modern comfort en werd omgetoverd tot een gezellige gezinswoning met ruim 500 m2 benutte oppervlakte.
De benedenverdieping omvat : de prachtige inkomhal met kloostervloer en plafondhoogte van wel 4m, links is er het zeer ruime kantoor met open haard, rechts vestiaire met ingebouwde kasten, twee ruime toiletten en originele handenwasbak. Vanuit de hal kijk je binnen in een prachtige ruime oranjerie met links ervan het salon met historisch plafond in stucwerk met originele afbeeldingen. In het salon bevindt zich tevens een historische open haard. Door de gehele woning zijn de plafondhoogtes ongeveer 3,10 meter hoog.
Zowel vanuit de hal als vanuit het salon kan je naar eetkamer en keuken, die beiden met dubbele hoge deuren kunnen afgescheiden worden. Het betreft hier een op maat gemaakte kasteelkeuken met grootmoedersfornuis 'Lacanche' en alle moderne toestellen, waaronder Amerikaanse frigo, ovens enz. De ruime eetkamer baadt in het zonlicht en kijkt uit op terrassen en zwembad met groot zonneterras.
Vanuit elke kamer kijkt men tevens uit op de vijver en het omliggende groen. Aan de overkant zie je de schapenweide die het landelijk karakter nogmaals onderstreept. De terrassen zijn aangelegd in Oude Hollandse klinkaart en afgeboord met buxus en taxus. Het domein is omrand met draad en bomen die de privacy van iedereen garanderen. Vanuit de toegangshal komt men ook in de beneden logeerkamer rechts in de hal met aansluitend de wasplaats.
Op de bovenverdieping ligt de immense master bedroom met openhaard en enorme eiken dressingroom in de stijl van een Engelse bibliotheek met ladder.
Vanuit deze kamer kan je rechtstreeks naar de badkamer met bad, douche, dubbelle lavabo en apart toilet, alsook naar de trappentoren die uitgeeft op de ridderzaal op de tweede verdieping, ook met openhaard. Op de eerste verdieping zijn nog twee ruime slaapkamers, waarvan eentje met inbouwkasten. De centrale badkamer met toilet is door beide kamers bereikbaar langs de nachthal. Boven de slaapkamers ligt de volledig gerestaureerde toegankelijke zolder die dienst doet als archiefruimte. Het totale landgoed bestrijkt 2,5 tot 3 ha. In de bijgebouwen is er nog en ruime garage, een eigen caféeke met authentieke houten toog en nog een aantal bergruimtes.
Tot slot is er nog het verwarmd buitenzwembad van 12m op 6m. EPC 737kWh/m2
voor meer info of een bezichtiging kan u ons steeds contacteren op 011/91.70.80 
 

Extra Info

EPC Waarde
737 kWh/m²
Verwarming
stookolie
Bewoonbare opp.
500 m²
Bouwjaar
1657
Beschikbaarheid
Bij akte na betaling

 

Bebouwing
open
Beglazing
ja
Vergunning
Gvg - Vergund geacht
Dagvaardingen en herstelvordering
geen rechterlijke herstelmaatregel of bestuurlijke maatregel opgelegd
Bestemming
Parkgebied
Voorkoopsrecht
Geen voorkoopsrecht ruimtelijke ordening aanwezig
Verkavelingsvergunning
Geen verkavelingsvergunning

Delen

Print
E-mail dit pand

Afspraak maken?

Vraag hieronder uw bezichtiging aan!

Bezichtiging aanvragen

Terug naar overzicht

Aansprakelijkheidsverzekering en borgstelling : AXA Belgium | Polisnr. 730 390 160

Ondernemingsnummer: 0839648430 | Toezichthoudende autoriteit: Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars, Luxemburgstraat 16 B te 1000 Brussel | Vastgoedmakelaar-bemiddelaar BIV 507517 | België
Onderworpen aan de deontologische code van het BIV